Окремі аспекти здійснення заходів адміністративного припинення у діяльності Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками - Моргунов, О. А.; Morhunov, O. A.; Миронюк, Р. В.; Myroniuk, R. V. (Наукові записки [Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка]. Серія : Право. – 2023. – Вип. 14. – С. 75-80, 2023)
У науковій статті здійснено науковий аналіз позицій вчених щодо розуміння змісту заходів адміністративного припинення в діяльності органів публічної влади. Аналіз норм чинного законодавства, яке регламентує діяльність Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками дозволив dиокремити заходи адміністративного припинення. Зроблено висновок, що під заходами адміністративного припинення в діяльності Держлікслужби України слід розуміти законодавчо врегульовану сукупність способів державно-владного впливу щодо встановлення, виявлення та припинення протиправних діянь, що мають ознаки порушень законодавства у відповідних сферах відповідальності, спрямованих на усунення загроз національним інтересам в частині безпеки життєдіяльності і добробуту громадян України, а також у сфері охорони здоров’я, захисту життя і здоров’я населення, та реалізація заходів спрямованих на притягнення винних осіб до юридичної відповідальності. Здійснено відповідну систематизацію заходів адміністративного припинення в діяльності Держлікслужби України: 1) за характером правового впливу: особистісні (такі, що застосовуються до медичних і фармацевтичних працівників під час здійснення ними професійної діяльності), організаційні та майнові; 2) залежно від мети: самостійні та допоміжні; 3) в залежності до якого суб’єкта застосовуються; 4) в залежності від форми процесуального вираження; 5) в залежності від часового проміжку (разові або тривалої дії).

The scientific article carried out a scientific analysis of the positions of scientists regarding the understanding of the content of administrative suspension measures in the activities of public authorities. The analysis of the norms of the current legislation, which regulates the activity of the State Service of Ukraine for medicinal products and drug control, made it possible to single out measures of administrative suspension. It was concluded that the measures of administrative suspension in the activities of the State Medical Service of Ukraine should be understood as a legally regulated set of methods of state-authority influence regarding the establishment, detection and termination of illegal acts that have signs of violations of legislation in the relevant spheres of responsibility, aimed at eliminating threats to national interests in terms of security life and well-being of citizens of Ukraine, as well as in the field of health care, protection of life and health of the population, and implementation of measures aimed at bringing guilty persons to legal responsibility. The appropriate systematization of administrative termination measures in the activities of the State Medical Service of Ukraine was carried out: 1) by the nature of the legal impact: personal (those applied to medical and pharmaceutical workers during their professional activities), organizational and property; 2) depending on the goal: independent and auxiliary; 3) depending on which entity they are applied to; 4) depending on the form of procedural expression; 5) depending on the time interval (one-time or long-term action).

В статье проведен научный анализ позиций ученых по пониманию содержания мер административного прекращения в деятельности органов публичной власти. Анализ норм действующего законодательства, регламентирующего деятельность Государственной службы Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками, позволил выделить меры административного прекращения.
Certain aspects of the implementation of administrative termination measures in the activities of the State service of Ukraine for medicinal products and drug control
Keywords: Україна; Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками; органи публічної влади; правове регулювання; повноваження; лікарські засоби; медичні засоби; контроль за якістю лікарських засобів; обіг наркотичних засобів; заходи адміністративного припинення; адміністративний примус; State Service of Ukraine for medicinal products and drug control; public authorities; legal regulation; authority; medicinal products; medical products; quality control of medicinal products; circulation of narcotic products; measures of administrative termination; administrative coercion; Государственная служба Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками; органы публичной власти; правовое регулирование