Національна самоідентифікація героя у романі Б. Коломійчука «300 миль на Схід» - Чикіт, К. Р.; Chykit , K. R. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 569-570, 2023)
Проаналізовано історико-кримінальний роман Богдана Коломійчука «300 миль на Схід», події якого відбуваються у буремний для України час. Показано Першу світову війну, яка стала для нашого народу справжнім випробуванням, адже на полі бою зійшлися солдати-українці, які воювали в арміях ворогуючих країн – Австро-Угорської та Російської імперій. Треба було робити важкий вибір, визначившись з самоідентифікацією.

The historical-criminal novel "300 Miles to the East" by Bohdan Kolomiychuk, whose events take place in a turbulent time for Ukraine, is analyzed. The First World War is shown, which became a real test for our people, because Ukrainian soldiers who fought in the armies of the warring countries - the Austro-Hungarian and Russian empires - met on the battlefield. It was necessary to make a difficult choice, deciding on self-identification.

Проанализирован историко-криминальный роман Богдана Коломийчука «300 миль на Восток», события которого происходят в бурное время для Украины. Показана Первая мировая война, которая стала для нашего народа настоящим испытанием, ведь на поле боя сошлись солдаты-украинцы, воевавшие в армиях враждующих стран – Австро-Венгерской и Российской империй. Надо было делать трудный выбор, определившись с самоидентификацией.
Keywords: ретродетектив; retro detective; Коломійчук Б.; Kolomiychuk B.; Коломийчук Б.; національна самоідентифікація; national self-identification; национальная самоидентификация