Роман В.Т. Наріжного «Гаркуша, малоросійський розбійник» як енциклопедія українського безцензурного життя - Режко, В. А.; Rezhko, V. A. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.). – Харків, 2016.– С. 66-69, 2016)
Розглянуто роман В. Т. Наріжного «Гаркуша» як своєрідний підсумок творчої діяльності письменника, що втілив прагнення донести до широкого читацького загалу відомості про Україну й українців і який можна вважати першою літературно-художньою енциклопедією українського життя.

V. T. Narizny's novel "Harkush" was considered as a kind of summary of the writer's creative activity, which embodied the desire to convey information about Ukraine and Ukrainians to a wide readership and which can be considered the first literary and artistic encyclopedia of Ukrainian life.

Рассмотрен роман В. Т. Нарежного «Гаркуша» как своеобразный итог творческой деятельности писателя, воплотивший стремление донести до широкой читательской общественности сведения об Украине и украинцах, который можно считать первой литературно-художественной энциклопедией украинской жизни.
Режко, В. А. Роман В.Т. Наріжного «Гаркуша, малоросійський розбійник» як енциклопедія українського безцензурного життя / Віктор Анатолійович Режко // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 66-69.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Наріжний В. Т.; Narizhnyi V. T.; Нарежный В. Т.; творча спадщина; creative heritage; творческое наследие