Захист прав та інтересів дитини у сфері міжнародного усиновлення - Малиновська, Т. М.; Malynovska, T. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7713-7617; ResearcherID: I-7840-2016 (Наше право. - 2016. - № 1 (60). - С. 185-189, 2016)
Розглянуто порядок здійснення нагляду за дотриманням прав дітей-громадян України, усиновлених іноземними громадянами. Визначені проблемні питання правового співробітництва між компетентнимиорганами інших держав в сфері контролю та нагляду за усиновленимидітьми. З метою забезпечення більш ефективного контролю та нагляду за долею усиновлених дітей запропоновано створення міжнародної правової бази (банку даних) та формування єдиного реєстру усиновлених українських дітей іноземними громадянами.

The procedure of realizing supervision over children rights, who are citizens of Ukraine, adopted by foreign citizens has been considered. The issues of legal cooperation between competent authorities of other states in the field of control and supervision over adopted children have been defined. In order to ensure more effective control and supervision over the fate of adopted children the author has offered to create an international legal base (database) and to form an unified register of Ukrainian children adopted by foreign citizens.

Рассмотрен порядок осуществления надзора за соблюдением прав детей-граждан Украины, усыновленных иностранными гражданами. Выделены проблемные вопросы правового сотрудничества между компетентными органами других государств в сфере контроля и надзора за усыновленными детьми. С целью обеспечения более эффективного контроля и надзора за судьбой усыновленных детей предложено создание международной правовой базы (банка данных) и формирование единого реестра усыновленных украинских детей иностранными гражданами.
Защита прав и интересов ребенка в сфере международного усыновления
Protection of children rights and interests in the sphere of international child adoption
Малиновська, Т. М. Захист прав та інтересів дитини у сфері міжнародного усиновлення / Т. М. Малиновська // Наше право. - 2016. - № 1 (60). - С. 185-189.
Малиновська Т. М. "Захист прав та інтересів дитини у сфері міжнародного усиновлення." Наше право 1 (2016): 185-189.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дитина; міжнародне усиновлення; ребёнок; контроль; надзор; нагляд; сім’я; международное усыновление; international child adoption; child; family