Бюджетне законодавство України як об’єкт бюджетного контролю - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Форум права. – 2016. – № 4. - С. 66-71, 2016)
Досліджена категорія «бюджетне законодавство» і визначена система нормативноправових актів, вимоги яких встановлюють показники бюджетної діяльності. Доведено, що система нормативно-правових актів, що складають бюджетне законодавство надає правові орієнтири учасникам бюджетного процесу, дотримання яких є завданням бюджетного контролю.

It was investigated category of «budget law» and defined system of regulations, which establish performance requirements of the budget. It is proved that the system of regulations that make up the budget legislation provides legal guidelines of the budget process, compliance with which is the task of budgetary control.

Исследована категория «бюджетное законодательство» и определена система нормативно-правовых актов, требования которых устанавливают показатели бюджетной деятельности. Доказано, что система нормативно-правовых актов, составляющих бюджетное законодательство. предоставляет правовые ориентиры участникам бюджетного процесса, соблюдение которых является задачей бюджетного контроля.
Бюджетное законодательство Украины как объект бюджетного контроля
The Budget of Ukraine as an Object of Budgetary Control
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бюджет; бюджетний контроль; бюджетный контроль; бюджетне законодавство; фінанси; финансы; фінансовий контроль; Бюджетний кодекс України; финансовый контроль; Бюджетный кодекс Украины; budget control; financial control