Дотримання органами поліції стандартів прав людини у процесі конвоювання - Мойко, О. О.; Moiko, O. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 75-78, 2025)
Підкреслено, що дотримання стандартів прав людини при конвоюванні - не лише юридичний обов’язок, але й індикатор рівня правової держави. Поліція повинна діяти у межах закону, поважаючи гідність кожної людини, навіть у випадках, коли йдеться про осіб, підозрюваних у вчиненні злочину.

It is emphasized that compliance with human rights standards during escorting is not only a legal obligation, but also an indicator of the level of the rule of law. The police must act within the law, respecting the dignity of every person, even in cases where it concerns persons suspected of committing a crime.
Keywords: Україна; поліція; права людини; міжнародні стандарти; конвоювання; Ukraine; police; human rights; international standards; escort