Кримінальний лобізм в контексті антикорупційної політики України - Юртаєва, К. В.; Yurtayeva, K. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6096-2020 (Кримінально-правові та кримінологічні засади протидії корупції : зб. тез доп. V Міжнар. наук.практ. конф. (м. Харків, 31 берез. 2017 р.). – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 221-222, 2017)
Зазначено, що корупція є надзвичайно складним інституційним феноменом суспільного життя, який має соціальний, правовий, економічний, політичний, етичний та культурологічний виміри. Антикорупційна політика України має враховувати усі зазначені складові корупції під час балансування питань легітимізації лобіювання, політичної етики, захисту соціальних інтересів та заходів протидії корупційним проявам.

It is noted that corruption is an extremely complex institutional phenomenon of public life, which has social, legal, economic, political, ethical and cultural dimensions. The anti-corruption policy of Ukraine must take into account all the above-mentioned components of corruption when balancing issues of legitimizing lobbying, political ethics, protection of social interests and anti-corruption measures.

Отмечено, что коррупция является чрезвычайно сложным институциональным феноменом общественной жизни, который имеет социальное, правовое, экономическое, политическое, нравственное и культурологическое измерения. Антикоррупционная политика Украины должна учитывать все указанные составляющие коррупции при балансировании вопросов легитимизации лоббирования, политической этики, защиты социальных интересов и мер противодействия коррупционным проявлениям.
Юртаєва, К. В. Кримінальний лобізм в контексті антикорупційної політики України / Ксенія Володимирівна Юртаєва // Кримінально-правові та кримінологічні засади протидії корупції : зб. тез доп. V Міжнар. наук.практ. конф. (м. Харків, 31 берез. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України. – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 221-222.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; лобізм; lobbying; лоббизм; кримінальний лобізм; criminal lobbying; криминальный лоббизм; корупція; corruption; коррупция; протидія корупції; countering corruption; противодействие коррупции; антикорупційна політика; anti-corruption policy; антикоррупционная политика