Характеристика правового статусу субʼєктів забезпечення охорони праці поліцейських в Україні - Клочко, І. О.; Klochko, I. O. (Юридична наука. - 2020. - № 8 (110). - С. 250-257, 2020)
Аргументовано, що субʼєктами охорони праці поліцейських є уповноважені на реалізацію заходів з охорони праці особи, а також посадові особи органів державної влади, що від імені роботодавця (Національної поліції України) впроваджують заходи із охорони праці та забезпечують нагляд та контроль за їх дотриманням. Аналіз норм чинного законодавства України дав можливість виокремити коло ключових субʼєктів забезпечення охорони праці поліцейських, а також надати характеристику їх правовому статусу.

It is argued that the subjects of police labor protection are persons authorized to implement labor protection measures, as well as officials of state authorities who, on behalf of the employer (the National Police of Ukraine), implement labor protection measures and provide supervision and control over their compliance. The analysis of the norms of the current legislation of Ukraine made it possible to single out the circle of key subjects of ensuring the labor protection of police officers, as well as to characterize their legal status.

Аргументировано, что субъектами охраны труда полицейских уполномоченные на реализацию мероприятий по охране труда лица, а также должностные лица органов государственной власти, которые от имени работодателя (Национальной полиции Украины) внедряют мероприятия по охране труда и обеспечивают надзор и контроль за их соблюдением. Анализ норм действующего законодательства Украины позволил выделить круг ключевых субъектов обеспечения охраны труда полицейских, а также дать характеристику их правовому статусу.
Characteristics of the legal status of the subjects of police protection in Ukraine
Клочко, І. О. Характеристика правового статусу субʼєктів забезпечення охорони праці поліцейських в Україні / Клочко І. О. // Юридична наука. - 2020. - № 8 (110). - С. 250-257. - DOI: https://doi.org/10.32844/10.32844/2222-5374-2020-110-8.32.
Клочко , І. О. (2020). ХАРАКТЕРИСТИКА ПРАВОВОГО СТАТУСУ СУБ’ЄКТІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ В УКРАЇНІ. Юридична наука, (8 (110), 250–257. https://doi.org/10.32844/10.32844/2222-5374-2020-110-8.32.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; поліцейські; police officers; полицейские; охорона праці; occupational health; охрана труда; субʼєкти забезпечення охорони праці поліцейських; правовий статус; legal status; правовой статус