Психофізіологічні засади професійного добору поліцейських : дисертація - Єна, О. А.; Yena, O. A. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
Дисертаційну роботу присвячено теоретико-емпіричному вивченню психофізіологічних основ професійного добору в органах правопорядку з метою удосконалення концептуально-методологічних засад професійного психофізіологічного добору в Національній поліції України, а також розроблення критеріїв психофізіологічного добору для підрозділів поліції, що несуть службу на водних об'єктах і в авіаційних підрозділах, перегляду професійно важливих психофізіологічних якостей і методів їх дослідження у межах професійного психофізіологічного добору кандидатів до підрозділів спеціальної поліції та поліції особливого призначення; кримінальної поліції (у тому числі підрозділів оперативної служби), органів досудового розслідування, поліції охорони (крім осіб, які несуть службу на відкритому повітрі); патрульної поліції та підрозділів поліції охорони, які несуть службу на відкритому повітрі та водіїв службового автотранспорту й модернізації програмно-апаратного комплексу, який використовується для проведення професійного психофізіологічного добору поліцейських.

This dissertation is dedicated to the theoretical and empirical study of the psychophysiological foundations of professional selection in law enforcement. agencies. The aim is to improve the conceptual and methodological principles of professional psychophysiological selection in the National Police of Ukraine. It also seeks to develop psychophysiological selection criteria for police units operating on water bodies and in aviation units, to revise the professionally significant psychophysiological qualities and methods of their assessment within the framework of the professional psychophysiological selection of candidates for special police units and units of special assignment; criminal police (including operational service units), pre-trial investigation bodies, security police (excluding those serving outdoors); patrol police and security police units serving outdoors, and drivers of official vehicles, as well as to modernize the program-hardware complex used for conducting professional psychophysiological selection of police officers.
Psycho-physiological principles of professional selection of police officers
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 053 - психологія; професійний добір; professional selection; професійний психофізіологічний добір; відбір кандидатів; поліцейський; поліцейська діяльність; служба в поліції; професійно важливі якості; критерії психофізіологічного добору; програмно-апаратний комплекс; психофізіологічні характеристики; професійна непридатність; психофізіологічні показники; професійна придатність; професійно важливі психофізіологічні якості; психофізіологічне обстеження; professional psychophysiological selection; police officer; police activity; police service; software and hardware complex; professional unfitness; professional fitness; psychophysiological indicators; selection of candidates; criteria for psychophysiological selection; professionally important qualities; psychophysiological examination; professionally important psychophysiological qualities; psychophysiological characteristics