Поняття «суспільно небезпечна особа» - Олішевський, О. В.; Olishevskyi, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1102-0675 (Форум права. - 2017. - № 4. - С. 159–163, 2017)
Виділено існування терміну «суспільно небезпечна особа» в кримінальному законодавстві України. Проаналізовано розуміння суспільної небезпечності діяння. Визначено поняття «суспільно небезпечна особа» та «суспільна небезпечність особи». Окреслено критерії оцінки такої особи.

The existence of the term «socially dangerous person» in the criminal law of Ukraine is highlighted. The understanding of the public danger of act is analyzed. The terms «socially dangerous person» and «social danger of a person» are defined. The criteria for evaluating such person are outlined.

Выделено существования термина «общественно опасное лицо» в уголовном законодательстве Украины. Проанализировано понимание общественной опасности деяния. Определены понятия «общественно опасное лицо» и «общественная опасность лица». Обозначены критерии оценки такого лица.
Понятие «общественно опасное лицо»
Concept «Socially Dangerous Person»
Олішевський О. В. Поняття "суспільно небезпечна особа" [Електронний ресурс] / О. В. Олішевський // Форум права. - 2017. - № 4. - С. 159–163. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FP_index.htm_2017_4_27.
Олішевський О. В. "Поняття "суспільно небезпечна особа"." Форум права 4 (2017): 159–163.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суспільно небезпечна особа; общественно опасное лицо; socially dangerous person; поняття