Щодо змісту і значення основних принципів адміністративної діяльності Національної поліції в умовах сьогодення - Шека, Ю. Ю.; Sheka, Yu. Yu. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 72-74, 2023)
Визначено, що принципи діяльності поліції – це нормативно закріплені основні ідеї функціонування органів та підрозділів Національної поліції. Принципи діяльності поліції в цілому охоплюють об’єктивно сформовані закономірності, традиції, правові норми та етичні правила, які покликані забезпечувати стабільність та ефективність функціонування органів поліції.

It was determined that the principles of police activity are normatively established basic ideas of the functioning of the bodies and divisions of the National Police. The principles of police activity as a whole include objectively formed patterns, traditions, legal norms and ethical rules, which are designed to ensure the stability and efficiency of the functioning of police bodies.

Определено, что принципы деятельности полиции – это нормативно закрепленные основные идеи функционирования органов и подразделений Национальной полиции. Принципы деятельности полиции в целом охватывают объективно сложившиеся закономерности, традиции, правовые нормы и этические правила, призванные обеспечивать стабильность и эффективность функционирования органов полиции.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; адміністративна діяльність; administrative activity; административная деятельность; принципи; principles; принципы