Питання умовно-дострокового звільнення від відбування покарання у законодавстві закордонних країн - Казначеєва, Д. В.; Kaznacheieva, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7596-294X (Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.). – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 59-60, 2016)
Встановлено, що загальним для законодавств всіх закордонних країн, що були розглянуті, є наявність дієвого механізму здійснення контролю за поведінкою осіб, що знаходяться на волі у порядку умовно-дострокового звільнення; практика накладання на засудженого різних правообмежень (у різних країнах вони мають різні назви: у Франції – це заходи сприяння та нагляду, у ФРН – вказівки, у Японії – постпенітенціарний захисний нагляд, у США – умови умовно-дострокового звільнення).

It was established that common to the legislation of all foreign countries that were considered is the presence of an effective mechanism for monitoring the behavior of persons who are free on parole; the practice of imposing various legal restrictions on a convicted person (in different countries they have different names: in France – these are measures of assistance and supervision, in Germany – instructions, in Japan – post-penitentiary protective supervision, in the USA – conditions of parole).

Установлено, что общим для законодательств всех зарубежных стран, которые были рассмотрены, является наличие действенного механизма осуществления контроля за поведением лиц, находящихся на свободе в порядке условно-досрочного освобождения; практика наложения на осужденного разных правоограничений (в разных странах они имеют разные названия: во Франции – это меры содействия и надзора, в ФРГ – указания, в Японии – постпенитенциарный защитный надзор, в США – условия условно-досрочного освобождения).
Казначеєва, Д. В. Питання умовно-дострокового звільнення від відбування покарання у законодавстві закордонних країн / Дар’я Володимирівна Казначеєва // Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Ун-т Англія Раскін ; Праз. ін-т дослідж. з питань безпеки (PSSI) ; Чес. кримінол. т-во ; Харків. міськ. осередок гром. орг. «Всеукр. асоц. кримін. права». – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 59-60.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; умовно-дострокове звільнення; parole; условно-досрочное освобождение; звільнення від відбування покарання; exemption from serving a sentence; освобождение от отбывания наказания; законодавство; legislation; законодательство