Проблематика участі в цивільному судочинстві народних засідателів - Сапейко, Л. В.; Sapeiko, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6911-8283 (Форум права. - 2015. - № 1. - С. 295–300., 2015)
Розглянуто деякі проблеми участі в цивільному процесі, зокрема в справах окремого провадження, народних засідателів. Проаналізовано специфіку вирішення справ, в яких беруть участь народні засідателі, та зроблено висновок про недоцільність залучення вказаних суб’єктів до процесу. Аргументовано необхідність розгляду всіх справ, в тому числі окремого провадження, одноособово професійним суддею.

Some problems in the civil proceedings, in particular in cases of special proceedings, lay judges. It analyzed the specifics of the settlement of cases, which involve people's assessors, and concluded not appropriate involvement of these actors in the process. It was aargumentative the necessity of considering all matters, including the production of special, professional judge sitting alone.

Рассмотрены некоторые проблемы участия в гражданском процессе, в частности по делам особого производства, народных заседателей. Проанализирована специфика разрешения дел, в которых принимают участие народные заседатели, и сделан вывод о нецелесообразности привлечения указанных субъектов в процесс. Аргументирована необходимость рассмотрения всех дел, в том числе особого производства, единолично профессиональным судьей.
Сапейко Л. В. Проблематика участі в цивільному судочинстві народних засідателів [Електронний ресурс] / Л. В. Сапейко // Форум права. – 2015. – № 1. – С. 295–300 . – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2015_1_48.pdf.
Сапейко Л. В. "Проблематика участі в цивільному судочинстві народних засідателів." Форум права 1 (2015): 295–300.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; суд; окреме провадження; народний засідатель; отдельное производство; народный заседатель; lay judges