Критичне мислення як фактор формування информаційної компетентності майбутніх офіцерів поліції - Тюріна, В. О.; Tiurina, V. O. (Science and practice, actual problems, innovations: The ХХVIII International Scientific and Practical Conference (Milan, Italy, July 19 – 22, 2022). - Milan, 2022. - P. 176-179, 2022)
Зазначено, що успішне виконання офіцером поліції службових обов’язків вимагає сформованості у нього таких професійних умінь: визначати і формулювати потребу в інформації того чи іншого роду; ідентифікувати тип і формат потенційних джерел інформації; оцінювати достовірність одержаної оперативної інформації; обирати шляхи одержання необхідної інформації; критично оцінювати отриману інформацію та надійність її джерел; ефективно використовувати отриману оперативну інформацію для вирішення поставлених завдань. Тобто у офіцера поліції має бути сформовано критичне мислення й інформаційна компетентність як складник його професійної компетентності.

It is noted that the successful performance of official duties by a police officer requires the formation of the following professional skills: to determine and formulate the need for information of one kind or another; identify the type and format of potential sources of information; assess the reliability of the received operational information; choose the ways of obtaining the necessary information; critically evaluate the received information and the reliability of its sources; effectively use the received operational information to solve the assigned tasks. That is, a police officer must develop critical thinking and information competence as a component of his professional competence.

Отмечено, что успешное выполнение офицером полиции должностных обязанностей требует сформированности у него таких профессиональных умений: определять и формулировать потребность в информации того или иного рода; идентифицировать тип и формат потенциальных источников информации; оценивать достоверность получаемой оперативной информации; выбирать пути получения необходимой информации; критически оценивать полученную информацию и надежность ее источников; эффективно использовать полученную оперативную информацию для решения поставленных задач. То есть у офицера полиции должно быть сформировано критическое мышление и информационная компетентность как составляющая его профессиональной компетентности.
Keywords: критичне мислення; інформаційна компетентність; майбутні офіцери поліції; професійна освіта; critical thinking; information competence; future police officers; professional education; критическое мышление; информационная компетентность; будущие офицеры полиции; профессиональное образование