Спеціфіка підготовки до ділового спілкування майбутніх правоохоронців на заняттях з української мови професійного спрямування - Мариківська, Г. А.; Marykivska, H. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9561-9292 (Педагогічні науки: теорія та практика. - 2021. - № 2(38). - С. 138-144, 2021)
Визначено, що уміння здійснювати ділове спілкування, досягати взаєморозуміння в процесі виконання професійних функцій є найважливішою основою високої ефективності праці майбутнього правоохоронця. Ці уміння можна вдосконалювати на заняттях з української мови професійного спрямування. З цією метою доцільно застосовувати ігрові методи, сюжетно-рольові та ділові ігри, зміст яких має відображати різноманітні професійні ситуації. Оскільки бесіда, інтерв’ю, інтерв’ювання є загальноприйнятими жанрами ділової комунікації в роботі поліцейського, доцільно ці жанри використовувати в рольових і ділових іграх.

It was determined that the ability to carry out business communication, to achieve mutual understanding in the process of performing professional functions is the most important basis for the high efficiency of the work of the future law enforcement officer. These skills can be improved in professional Ukrainian language classes. For this purpose, it is advisable to use game methods, role-playing and business games, the content of which should reflect various professional situations. Since conversation, interview, interviewing are generally accepted genres of business communication in the work of a police officer, it is advisable to use these genres in role-playing and business games.

Определено, что умение осуществлять деловое общение, достигать взаимопонимания в процессе выполнения профессиональных функций является важнейшей основой высокой эффективности труда будущего правоохранителя. Эти умения можно совершенствовать на занятиях по украинскому языку профессионального направления. С этой целью целесообразно применять игровые методы, сюжетно-ролевые и деловые игры, содержание которых должно отражать различные профессиональные ситуации. Поскольку беседа, интервью, интервьюирование являются общепринятыми жанрами деловой коммуникации в работе полицейского, целесообразно использовать эти жанры в ролевых и деловых играх.
Specifics of training for business communication of future police officers in ukrainian languages of professional orientation
Мариківська, Г. А. Спеціфіка підготовки до ділового спілкування майбутніх правоохоронців на заняттях з української мови професійного спрямування / Мариківська Г. А. // Педагогічні науки: теорія та практика. - 2021. - № 2(38). - С. 138-144. - DOI: https://doi.org/10.26661/2522-4360-2021-2-22.
Мариківська, Г. А. (2021). СПЕЦІФІКА ПІДГОТОВКИ ДО ДІЛОВОГО СПІЛКУВАННЯ МАЙБУТНІХ ПРАВООХОРОНЦІВ НА ЗАНЯТТЯХ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ПРОФЕСІЙНОГО СПРЯМУВАННЯ. Педагогічні науки: теорія та практика, (2), 138-144. https://doi.org/10.26661/2522-4360-2021-2-22.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; ділове спілкування; business communication; деловое общение; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; майбутні правоохоронці; future law enforcement officers; будущие правоохранители; ділова бесіда; business conversation; деловая беседа; українська мова професійного спрямування; Ukrainian language of professional direction; украинский язык профессионального направления; ділова гра; business game; деловая игра; рольова гра; role play; ролевая игра; професійна підготовка