Корупційна злочинність як загроза національній безпеці України під час війни - Оксак, А. А.; Oksak, A. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 660-663, 2024)
Відзначено, що під час війни рівень корупції збільшується через нестабільність та національні пріоритети, пов'язані із захистом суверенітету та територіальної цілісності. Шкода, заподіяна війною, є додатковим фактором, що посилює розповсюдження корупції. Для зниження загального рівня корупції в Україні необхідно сприяти моральному вихованню громадян, підштовхуючи їх вважати корупційні дії суспільно шкідливими актами безпідставності.

It was noted that during the war, the level of corruption increases due to instability and national priorities related to the protection of sovereignty and territorial integrity. The damage caused by the war is an additional factor that increases the spread of corruption. To reduce the general level of corruption in Ukraine, it is necessary to promote the moral education of citizens, encouraging them to consider corrupt actions as socially harmful acts of groundlessness.

Отмечено, что во время войны уровень коррупции увеличивается из-за нестабильности и национальных приоритетов, связанных с защитой суверенитета и территориальной целостности. Ущерб, причиненный войной, является дополнительным фактором, усиливающим распространение коррупции. Для снижения общего уровня коррупции в Украине необходимо способствовать нравственному воспитанию граждан.
Keywords: корупційна злочинність; корупція; національна безпека; війна; corruption crime; corruption; national security; war; коррупционная преступность; коррупция; национальная безопасность; война