Смішинг як вид шахрайства у кіберпросторі - Ципак, І. Г.; Tsypak, I. H.; Онищенко, Ю. М.; Onyshchenko, Yu. M.; ORCID: http:// orcid.org/0000-0002-7755-3071 (Застосування інформаційних технологій у правоохоронній діяльності: матеріали Круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2022 р.). – Харків: ХНУВС, 2022. – С. 145-148, 2022)
Визначено, що смішинг – вид фішингу через смс повідомлення. Смішинг є шахрайством пов'язаним із соціальною інженерією, тобто для отримання своєї цілі шахрай не використовує спеціальні програми або навички хакінгу. Для цього зловмиснику лише потрібні навички спілкування та аналізу поведінки людей. Це доволі примітивна шахрайська схема, розрахована на неуважних людей, і на неї важко потрапити, якщо витрачати більше часу на осмислення тексту повідомлення.

It was determined that smishing is a type of phishing through SMS messages. Smashing is a social engineering scam, meaning the scammer doesn't use special software or hacking skills to achieve their goal. For this, an attacker only needs communication skills and the ability to analyze people's behavior. This is a rather primitive fraud scheme designed for inattentive people, and it is difficult to fall for it if you spend more time understanding the text of the message.

Определено, что смишинг – вид фишинга через смс сообщения. Смишинг является мошенничеством связанным с социальной инженерией, то есть для получения своей цели мошенник не использует специальные программы или навыки хакинга. Для этого злоумышленнику нужны навыки общения и анализа поведения людей. Это довольно примитивная мошенническая схема, рассчитанная на рассеянных людей, и на нее трудно попасть, если тратить больше времени на осмысление текста сообщения.
Ципак, І. Г. Смішинг як вид шахрайства у кіберпросторі / Ципак Ілля Геннадійович, Онищенко Юрій Миколайович // Застосування інформаційних технологій у правоохоронній діяльності: матеріали Круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2022 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, Ф-т № 6, Каф. кібербезпеки та DATA-технологій. – Харків: ХНУВС, 2022. – С. 145-148.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; кіберзлочинність; cybercrime; киберпреступность; смішинг; smashing; смишинг; соціальна інженерія; social engineering; социальная инженерия; боротьба з кіберзлочинністю; fight against cybercrime; борьба с киберпреступностью; кіберпростір; шахрайство