Психологічні особливості неповнолітніх, які зазнали насильства - Пашко, Н. О.; Pashko, N. O. (Забезпечення психологічної допомоги в секторі Сил оборони України : зб. тез Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ,30 черв. 2022 р.). – Київ, 2022. – С. 193-195, 2022)
Автором проаналізовано теоретичні аспекти психологічних особливостей неповнолітніх, які зазнали насильства. Насильство впливає на всебічний розвиток неповнолітніх: фізичний стан, розвиток когнітивної, емоційної сфери та поведінку. Під час взаємодії з неповнолітніми важливо враховувати наслідки насильства при побудові взаємодії, налагодження контакту та організації допомоги.

The author analyzed the theoretical aspects of the psychological characteristics of minors who were subjected to violence. Violence affects the comprehensive development of minors: physical condition, development of the cognitive, emotional sphere, and behavior. When interacting with minors, it is important to consider the consequences of violence when building interaction, establishing contact, and organizing assistance.

Автором проанализированы теоретические аспекты психологических особенностей несовершеннолетних, подвергшихся насилию. Насилие оказывает влияние на всестороннее развитие несовершеннолетних: физическое состояние, развитие когнитивной, эмоциональной сферы и поведение. При взаимодействии с несовершеннолетними важно учитывать последствия насилия при построении взаимодействия, налаживании контакта и организации помощи.
Пашко, Н. О. Психологічні особливості неповнолітніх, які зазнали насильства / Пашко Наталя Олександрівна // Забезпечення психологічної допомоги в секторі Сил оборони України : зб. тез Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ,30 черв. 2022 р.) / МВС України, ДНДІ МВС України, Н.-д. лаб психол. забезп. – Київ [: Вид-во Людмила], 2022. – С. 193-195.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; неповнолітній; неповнолітні; домашнє насильство; психологічна корекція; minors; domestic violence; psychological correction; несовершеннолетние; домашнее насилие; психологическая коррекция