Проблеми бідності в Україні - Хоменко, А. Р.; Khomenko, A. R. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 715-719, 2024)
Досліджено питання бідності, визначено зміст даної категорії, а також причини, які її формують. Зазначено, що розв'язання проблеми бідності громадян в Україні вимагає комплексного підходу та розгляду з різних соціально-економічних аспектів.

The issue of poverty was studied, the content of this category was determined, as well as the reasons that form it. It is noted that solving the problem of poverty of citizens in Ukraine requires a comprehensive approach and consideration from various socio-economic aspects.

Исследованы вопросы бедности, определено содержание данной категории, а также причины, которые ее формируют. Отмечено, что решение проблемы бедности граждан в Украине требует комплексного подхода и рассмотрения по разным социально-экономическим аспектам.
Keywords: Україна; бідність; показник бідності; Ukraine; poverty; poverty indicator; Украина; бедность; показатель бедности