Щодо проблеми удосконалення інституту адміністративної відповідальності в сфері захисту дитини від насильства в сім`ї в Україні - Мазніченко, Д. О.; Maznichenko, D. O. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2015. - Вип. 34, т. 2. - С. 101-106, 2015)
В статті досліджено поняття адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дитиною. На основі аналізу теоретичних поглядів науковців і адміністративного законодавства України надано характеристику спеціальних заходів попередження насильства в сім’ї. Визначено шляхи оптимізації інституту адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері захисту дитини від насильства в сім’ї в контексті інтеграції національного законодавства в європейське право.

In the article the author described of administrative responsibility for the commission of domestic violence and child abuse. Based on the analysis of theoretical views of scientists and administrative legislation of Ukraine contains measures to prevent domestic violence. The author also identified ways to optimize the institution of administrative responsibility for violations in the field of child protection from violence in the family, which is important in the context of the integration of the national legislation to European law.

В статье дана характеристика административной ответственности за совершение насилия в семье и жестокого обращения с ребенком. На основе анализа теоретических взглядов ученых и административного законодательства Украины указаны меры предупреждения насилия в семье. Определены пути оптимизации института административной ответственности за правонарушения в сфере защиты ребенка от насилия в семье, что актуально в контексте интеграции национального законодательства в европейское право.
On the problem of improving administrative responsibility in the protection of children from violence in the family in Ukraine
Мазніченко, Д.О. Щодо проблеми удосконалення інституту адміністративної відповідальності в сфері захисту дитини від насильства в сім`ї в Україні / Д.О. Мазніченко // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. - 2015. - Вип. 34, т. 2. - С. 101-106.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративна відповідальність; насильство в сім’ї; жорстоке поводження; дитина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; спеціальні заходи; административная ответственность; насилие в семье; жестокое обращение; ребенок; органы внутренних дел; специальные меры; administrative responsibility; violence in family; child; cruel treatment; Internal Affairs Agencies; special measures; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность