Правові аспекти діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо захисту прав викривачів - Косиця, О. О.; Kosytsia, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5781-780X (Приватне та публічне право. - 2019. - № 2. - С. 107-110, 2019)
Досліджено роль та правові засади діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та можливості його залучення до захисту прав викривачів. Вироблено власний погляд на доцільність створення інституту спеціалізованого омбудсмена з питань захисту прав викривачів. Проаналізовано законопроєкти щодо запровадження механізму забезпечення прав викривачів, зокрема щодо заохочення викривання корупційних правопорушень. The role and legal bases of activity of the Commissioner of the Verkhovna Rada of Ukraine for human rights and possibilities of his involvement in protection of the rights of whistleblowers are investigated. We have developed our own view on the expediency of creating an institute of a specialized ombudsman for the protection of whistleblowers' rights. Bills on the introduction of a mechanism to ensure the rights of whistleblowers, in particular on encouraging the detection of corruption offenses, were analyzed. Исследованы роль и правовые основы деятельности Уполномоченного Верховной Рады Украины по правам человека и возможности его привлечения к защите прав обличителей. Произведен собственный взгляд на целесообразность создания института специализированного омбудсмена по защите прав обличителей. Проанализированы законопроекты о внедрении механизма обеспечения прав обличителей, в частности по поощрению разоблачения коррупционных правонарушений.
Legal aspects of the activities of the Ukrainian Parliament Commissioner for Human Rights on the protection of the rights of the whistle-blowers
Правовые аспекты деятельности Уполномоченного Верховной Рады Украины по правам человека относительно защиты прав обличителей
Косиця, О. О. Правові аспекти діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо захисту прав викривачів / Косиця О. О. // Приватне та публічне право. - 2019. - № 2. - С. 107-110. - DOI: https://doi.org/10.32845/2663-5666.2019.2.20.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Уповноважений Верховної Ради України з прав людини; Уполномоченный Верховной Рады Украины по правам человека; Commissioner for Human Rights of the Verkhovna Rada of Ukraine; омбудсмен; ombudsman; викривач; обличитель; whistleblower; викривання правопорушень; разоблачение правонарушений; detection of offenses; запобігання корупції; предотвращение коррупции; prevention of corruption; механізм забезпечення прав викривачів; механизм обеспечения прав обличителей; mechanism for ensuring the rights of whistleblowers