Програми соціально-економічного та культурного розвитку регіону як інструмент реалізації державної регіональної політики - Кроленко, Д. Ю.; Krolenko, D. Yu. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2017. – № 1. – С. 82-88, 2017)
У статті розглядаються основні засади державної регіональної політики, визначаються регіональні програми соціально-економічно розвитку як один з провідних інструментів реалізації державної регіональної політики, характеризується порядок розробки програм обласних рад, структура, основні принципи, задачі та механізми реалізації та контролю за виконанням програми.

The article deals with the basic principles of the state regional policy, regional social-economic development programs are determined as one of the leading tools of implementation of the state regional policy, order of development programs of regional councils are characterized, the structure, main principles and objectives and mechanisms for implementation and monitoring of programs are characterized.

В статье рассматриваются основные принципы государственной региональной политики, определяются региональные программы социально-экономического развития как один из ведущих инструментов реализации государственной региональной политики, характеризуется порядок разработки программ областных советов, структура, основные принципы, задачи и механизмы реализации и контроля за выполнением программы.
Keywords: регіональна політика; regional policy; региональная политика; програма; program; обласна державна адміністрація; Regional State Administration; областная государственная администрация; регіональні програми соціально-економічно розвитку; regional socio-economic development programs; региональные программы социально-экономического развития; контроль; control