Щодо зміни та розірвання цивільно-правового договору - Мороз, О. В.; Moroz, O. V.; Ольга Мороз (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 186-190, 2024)
Зазначено, що зміна чи розірвання договору допускається тільки за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом. Така зміна чи розірвання договору повинна вчинятися у такій самій формі, що й цивільно-правовий договір, який змінюється чи розривається, якщо інше не встановлено цивільно-правовим договором чи законом або не випливає із звичаїв ділового обороту.

It is noted that the change or termination of the contract is allowed only with the consent of the parties, unless otherwise established by the contract or the law. Such change or termination of the contract must be done in the same form as the civil law contract that is being changed or terminated, unless otherwise established by the civil law contract or the law or does not follow from the customs of business turnover.

Указано, что изменение или расторжение договора допускается только с согласия сторон, если иное не установлено договором или законом. Такое изменение или расторжение договора должно совершаться в такой же форме, что и изменяющийся или расторгаемый гражданско-правовой договор, если иное не установлено гражданско-правовым договором или законом или не вытекает из обычаев делового оборота.
Keywords: цивільно-правовий договір; civil contract; гражданско-правовой договор; зміна та розірвання цивільно-правового договору; change and termination of a civil contract; изменение и расторжение гражданско-правового договора; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование