Адміністративно-правові засади надання поліцейських послуг в Україні : автореферат дисертації - Ластович, Д. М.; Lastovych, D. M. (Київ, 2017)
Дисертацію присвячено аналізу сутності та особливостей адміністративно-правового регулювання надання поліцейських послуг. Визначено поняття та сутність поліцейських послуг в Україні. Охарактеризовано місце та значення поліцейських послуг в діяльності Національної поліції. Розглянуто адміністративно-правовий статус поліції як суб’єкта надання поліцейських послуг. З’ясовано правові засади надання поліцейських послуг в Україні та місце серед них адміністративно-правового регулювання. Надано пропозиції та рекомендації, спрямовані на удосконалення адміністративного законодавства, що регламентує надання поліцейських послуг. З урахуванням національного та зарубіжного досвіду сформульовано пропозиції щодо удосконалення надання поліцейських послуг. Проаналізовано адміністративно-правові форми оцінювання ефективності надання поліцейських послуг.

The thesis is devoted to the analysis of the nature and characteristics of administrative and legal regulation of providing police services. The concept and nature of police services in Ukraine are determined. The place and significance of police services within the activities of the National Police are characterized. Administrative and legal status of the police as a subject of providing police services is determined. Legal basis of providing police services in Ukraine and the place of administrative and legal regulation among them are defined. Propositions and recommendations aimed at improving the administrative legislation regulating the provision of police services are provided. Considering the national and international experience the author formulates propositions to improve the provision of police services. Administrative and legal forms of evaluating the efficiency of police services’ provision are analyzed.

Диссертация посвящена анализу сущности и особенностей административно-правового регулирования предоставления полицейских услуг. Определены понятие и сущность полицейских услуг в Украине. Охарактеризованы место и значение полицейских услуг в деятельности Национальной полиции. Рассмотрен административно-правовой статус полиции как субъекта предоставления полицейских услуг. Выяснены правовые основы предоставления полицейских услуг в Украине и место среди них административно-правового регулирования. Даны предложения и рекомендации, направленные на усовершенствование административного законодательства, регламентирующего предоставление полицейских услуг. С учетом национального и зарубежного опыта сформулированы предложения по усовершенствованию предоставления полицейских услуг. Проанализированы административно-правовые формы оценки эффективности предоставления полицейских услуг.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Administrative and Legal Principles of Providing Police Services in Ukraine
Keywords: Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна; адміністративно-правове регулювання; administrative and legal regulation; административно-правовое регулирование; Ukraine; Украина; поліція; police; полиция; поліцейські послуги; police services; полицейские услуги; адміністративно-правовий статус; administrative and legal status; административно-правовой статус