Щодо проблем ксенофобії в Україні та необхідності комплексного дослідження злочинів, що вчинюються на цьому ґрунті - Пазинич, Т. А.; Pazynych, T. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7635-1160 (Процесуальні та криміналістичні аспекти досудового розслідування : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, 14 квітня 2016 р. — Одеса: ОДУВС, 2016. С.245-247. (276 с.)., 2016)
Анотації. Представлена робота присвячена аналізу проблем, що виникають при виявленні та розслідуванні злочинів, що вчинюються на ґрунті расизму та ксенофобії. Обґрунтовується позиція щодо необхідності виокремлення і дослідження даної категорії злочинів в рамках окремої методики розслідування. Пропонується підхід до криміналістичної класифікації таких злочинів. Аннотации. Представленная работа посвящена анализу проблем, которые возникают при выявлении и расследовании преступлений, которые совершаются на почве расизма и ксенофобии. Обосновывается позиция относительно необходимости выделения и исследования данной категории преступлений в рамках отдельной методики расследования. Предложен подход криминалистической классификации данных преступлений. Annotated. This work is devoted to the analysis of problems of investigation of crimes committed on the grounds of racism and xenophobia. Substantiates the position of the need to study this category of crimes and the development of a separate investigation techniques. Proposed forensic classification of these crimes.
Пазинич Т.А. Щодо проблем ксенофобії в Україні та необхідності комплексного дослідження злочинів, що вчинюються на цьому ґрунті // Процесуальні та криміналістичні аспекти досудового розслідування : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Одеса, 14 квітня 2016 р. — Одеса: ОДУВС, 2016. С.245-247. (276 с.).
Keywords: проблема ксенофобії в Україні; злочини на ґрунті ксенофобії; xenophobia in Ukraine; ксенофобия в Украине