Проблеми розмежування воєнних злочинів і злочинів проти людяності - Шевченко, В. О.; Shevchenko, V. O. (Злочинність і протидія їй в умовах війни: глобальний, регіональний та національний виміри: зб. доп. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 12 квіт. 2023 р.). – Харків: ХНУВС, 2023. – С. 251-254, 2023)
Розглянуто питання розмежування воєнних злочинів та злочинів проти людяності. Вони мають чітке юридичне визначення і різні значення та наслідки. Однією з суттєвих відмінностей є те, що воєнні злочини можуть бути скоєні лише під час збройного конфлікту, в той час як злочини проти людяності можуть бути скоєні в будь-який час, в тому числі в мирний час.

The issue of distinguishing between war crimes and crimes against humanity was considered. They have a clear legal definition and different meanings and implications. One significant difference is that war crimes can only be committed during armed conflict, while crimes against humanity can be committed at any time, including peacetime.

Рассмотрены вопросы разграничения военных преступлений и преступлений против человечности. Они имеют четкое юридическое определение и разные значения и последствия. Одним из существенных отличий является то, что военные преступления могут быть совершены только во время вооруженного конфликта, в то время как преступления против человечности могут быть совершены в любое время, в том числе в мирное время.
Шевченко, В. О. Проблеми розмежування воєнних злочинів і злочинів проти людяності / Вікторія Олександрівна Шевченко // Злочинність і протидія їй в умовах війни: глобальний, регіональний та національний виміри: зб. доп. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 12 квіт. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ; Кримінол. асоц. України, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків: ХНУВС, 2023. – С. 251-254.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; воєнні злочини; war crimes; военные преступления; злочини проти людяності; crimes against humanity; преступления против человечности; розмежування злочинів; demarcation of crimes; разграничение преступлений