До проблеми комплектування кадрами Національної поліції України - Мельник, К. Ю.; Melnyk, K. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8960-0234; ResearcherID: J-7829-2016 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 300-301., 2019)
Автором зазначено, що сьогодні доволі гостро постала проблема не лише кількісного, але і якісного кадрового складу Національної поліції України. Непоодинокими є випадки, коли досвідчені працівники звільняються з поліції, а на їх місце або ніхто не приходить, або приходять молоді люди з неналежними знаннями, відсутністю практичних навичок та бажання працювати. Такий стан справ з комплектуванням кадрами підрозділів Національної поліції України, передусім, пов’язаний зі зниженням авторитету Національної поліції України у суспільстві та престижності професії поліцейського.

The author noted that today the problem of not only quantitative, but also qualitative personnel of the National Police of Ukraine has become quite acute. It is not uncommon for experienced workers to leave the police, and either no one comes to take their place, or young people come with inadequate knowledge, lack of practical skills and desire to work. This state of affairs with the staffing of units of the National Police of Ukraine is primarily associated with a decrease in the authority of the National Police of Ukraine in society and the prestige of the police profession.

Автор отметил, что сегодня довольно остро встала проблема не только количественного, но и качественного кадрового состава Национальной полиции Украины. Нередки случаи, когда опытные работники увольняются из полиции, а на их место либо никто не приходит, либо приходят молодые люди с ненадлежащими знаниями, отсутствием практических навыков и желания работать. Такое положение дел с комплектованием кадрами подразделений Национальной полиции Украины прежде всего связано со снижением авторитета Национальной полиции Украины в обществе и престижности профессии полицейского.
Мельник, К. Ю. До проблеми комплектування кадрами Національної поліції України / К. Ю. Мельник // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 300-301.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; реформування; реформирование; reforming; створення патрульної поліції; создание патрульной полиции; creation of a patrol police; комплектування кадрами; комплектование кадрами; staffing; підбор кадрів; подбор кадров; recruitment; якісний кадровий склад; качественный кадровый состав; quality staffing