Система гарантій прав підозрюваного під час застосування запобіжних заходів - Бубир, Ю. В.; Bubyr, Yu. V. (Форум права. – 2013. – № 4. – С. 40–46, 2013)
Визначено систему засобів забезпечення процесуальних прав підозрюваного та характеризуються складові компоненти даної системи: права підозрюваного, що можуть виступати в якості гарантій інших його прав; повноваження слідчого із охорони та захисту прав підозрюваного; діяльність захисника та законного представника по забезпеченню прав підозрюваного; прокурорський нагляд у формі процесуального керівництва за додержанням прав підозрюваного; судовий контроль за дотриманням прав підозрюваного.

The system of means of ensure of the procedural rights of the suspect is determined in this article and the components of the system are characterized by: the rights of the suspect, which can act as a guarantee of its other rights; the authorities of the investigator to protect and defend the rights of the suspect; the activities of defense counsel and legal representative to ensure rights of the suspect; the prosecutor’s supervision in the form of procedural guidance for the observance of the rights of the suspect; the judicial control of the rights of the suspect.

Определена система средств обеспечения процессуальных прав подозреваемого и характеризуются компоненты данной системы: права подозреваемого, которые могут выступать в качестве гарантий других его прав; полномочия следователя по охране и защите прав подозреваемого; деятельность защитника и законного представителя по обеспечению прав подозреваемого; прокурорский надзор в форме процессуального руководства за соблюдением прав подозреваемого; судебный контроль за соблюдением прав подозреваемого.
The System of Guarantees of the Rights of the Suspect in the Application of Preventive Measures
Система гарантий прав подозреваемого при применении предупредительных мер
Бубир, Ю. В. Система гарантій прав підозрюваного під час застосування запобіжних заходів [Електронний ресурс] / Ю. В. Бубир // Форум права. – 2013. – № 4. – С. 40–46.
Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2013_4_9.pdf. Бубир Ю. В. "Система гарантій прав підозрюваного під час застосування запобіжних заходів." Форум права 4 (2013): 40–46.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; забезпечення прав підозрюваного; підозрюваний; повноваження слідчого; слідчий; захисник; процесуальне керівництво; судовий контроль; обеспечение прав подозреваемого; подозреваемый; полномочия следователя; следователь; защитник; процессуальное руководство; судебный контроль; guarantees of the rights of the suspect; запобіжні заходи; меры пресечения; suspect; preventive measures