Публіцистичний дискурс як об’єкт вивчення лінгвістики - Сіора, В. В.; Siora, V. V.; ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-4373-9844 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 462-464., 2022)
Зазначено, що публіцистичний дискурс цілеспрямовано закликаний повідомляти про явища навколишньої дійсності, конструювати їх у текстах передачі широкому колу осіб. Відзначено високу інтертекстуалізованість публіцистичного дискурсу, що сприяє тіснішому контакту самих текстів під час побудови реальності в межах текстової дійсності публіцистичного дискурсу. Отмечено, что публицистический дискурс целенаправленно призван сообщать о явлениях окружающей действительности, конструировать их в текстах передачи широкому кругу лиц. Отмечена высокая интертекстуализованность публицистического дискурса, что способствует более тесному контакту самих текстов при построении реальности в пределах текстовой действительности публицистического дискурса. It is noted that the journalistic discourse is purposefully called upon to report on the phenomena of the surrounding reality, to construct them in the texts of transmission to a wide range of people. High intertextualization of journalistic discourse is noted, which contributes to closer contact of the texts themselves when constructing reality within the textual reality of journalistic discourse.
Сіора В. В. Публіцистичний дискурс як об’єкт вивчення лінгвістики / В. В. Сіора / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 462-464.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дискурс; discourse; публіцистичний дискурс; публицистический дискурс; journalistic discourse; вивчення лінгвістики; изучение лингвистики; study of linguistics; лінгвістика; лингвистика; linguistics; ідеологічний рівень; идеологический уровень; ideological level; соціокультурний рівень; социокультурный уровень; sociocultural level; психологічний рівень; психологический уровень; psychological level