Запобігання злочинам проти працівників органів внутрішніх справ України під час несення служби : наук.-метод. рек. - ХНУВС; Kharkiv National University of Internal Affairs; Головне управління МВС України в Харківській області; Андрєнко, С. О.; Andrienko, S. O.; Гладкова, Є. О.; Gladkova, Ye. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4621-1738; ResearcherID: I-7032-2016 (Харків, 2014)
У науково-методичних рекомендаціях розглядається комплекс теоретичних та практичних питань щодо запобігання злочинам проти працівників органів внутрішніх справ України під час несення служби. Розглянуто важливі питання організації та правового регулювання запобігання цим злочинам, у тому числі в напрямку спеціального, індивідуального запобігання злочинам, а також віктимологічної профілактики. За результатами дослідження запропоновано низку різнопланових заходів, спрямованих на істотне удосконалення окремих напрямів запобігання злочинам в цілому.

The recommendations deal with the range of theoretical and practical issues of contemporary state of prevention of crimes against police officers of Ukraine in the line of service. Important issues of organization and legal regulation of prevention of such crimes are discussed, including special, individual crime prevention together with victimology prophylactic. Based on the research, a range of different measures aimed at significant improvement of certain lines of activities by crime prevention agents is proposed.

В научно-методических рекомендациях рассматривается комплекс теоретических и практических вопросов относительно предупреждения преступлений против сотрудников органов внутренних дел Украины во время несения службы. Рассмотрены важные вопросы организации и правового регулирования предотвращения этих преступлений, в том числе и в направлении специального, индивидуального предупреждения преступлений, а также виктимологической профилактики. По результатам исследования предложен ряд мероприятий, направленных на существенное усовершенствование отдельных направлений деятельности предупреждения преступлений в целом.
науково-методичні рекомендації
Андрєнко, С. О. Запобігання злочинам проти працівників органів внутрішніх справ України під час несення служби : наук.-метод. рек. / С. О. Андрєнко, Є. О. Гладкова; МВС України, ГУМВС України в Харк. обл. , Харк. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2014. – 72 с.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; науково-методичні рекомендації; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; працівники ОВС; сотрудники ОВД; police officers; віктимологічна профілактика; запобігання злочинам; виктимологическая профилактика; предупреждение преступлений; victimology prophycaltic; crime prevention; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания