Вплив діджиталізації на кримінальний процес в Україні - Тесленко, І. О.; Teslenko, I. O. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 470-474, 2024)
Наголошено, що застосування досягнень технічного прогресу у кримінальному процесі України вже активно застосовується для автоматизації процесів, акумулювання баз даних, обміну інформацією, спрощення та оптимізації певних процесуальних процедур. Держава має сприяти розвитку входження новітніх технологій до судових процесів, своєчасно реагувати на запити суспільства на осучаснення та оновлення відповідних процедур та їх законодавчого регулювання.

It is emphasized that the application of technical progress achievements in the criminal process of Ukraine is already actively used to automate processes, accumulate databases, exchange information, simplify and optimize certain procedural procedures. The state should promote the development of the introduction of the latest technologies into judicial processes, respond in a timely manner to society's requests to modernize and update the relevant procedures and their legislative regulation.

Отмечено, что применение достижений технического прогресса в уголовном процессе Украины уже активно применяется для автоматизации процессов, аккумулирования баз данных, обмена информацией, упрощения и оптимизации процессуальных процедур. Государство должно способствовать развитию вхождения новейших технологий в судебные процессы, своевременно реагировать на запросы общества на осовременивание и обновление соответствующих процедур и их законодательного регулирования.
Keywords: діджиталізація; digitization; диджитализация; кримінальний процес; criminal process; уголовный процесс; новітні технології; new technologies; новейшие технологии