Деякі проблемні аспекти розслідування злочинів проти виборчих прав громадян - Матюшкова, Т. П.; Matiushkova, T. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7973-4581 (Актуальні питання розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.). - Харків, 2018. – 228 с. – С. 124-126, 2018)
Недостатня ефективність правоохоронців у боротьбі зі злочинами проти виборчих прав громадян обумовлює низький рівень довіри до правоохоронних органів. Проблеми у розслідуванні викликані цілою низкою причин - бланкетним характером значної частини відповідних статей КК України, швидкоплинністю виборчого процесу , значною кількістю заяв та повідомлень про різноманітні порушення на виборах, особливостями механізму вчинення досліджуваних видів злочинів. Зазначене вимагає комплексного підходу до подолання, що дозволить збільшити ефективність криміналістичної діяльності з виявлення, розслідування та запобігання злочинів проти виборчих прав громадян
Матюшкова Т.П. Деякі проблемні аспекти розслідування злочинів проти виборчих прав громадян // Актуальні питання розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.) / МВС України, Харків.нац.ун-т внутр.справ. - Харків, 2018. – С. 124-126.
Keywords: розслідування злочинів проти виборчих прав громадян; подолання проблем у розслідуванні; злочини проти виборчих прав