Попередження злочинів, пов’язаних з незаконним арештом: зарубіжний досвід - Теличкін, І. О.; Telychkin, I. O. (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2012. - Вип. 11. - С. 366-370, 2012)
Надано кримінально-правову та кримінологічну характеристику злочину, який вважається одним з найнебезпечніших через свою розповсюдженість та латентність у поліцейській практиці – незаконний арешт або незаконне взяття під варту. Розглянуто досвід країн Північної Америки і Західної Європи щодо їх попередження.

A criminal-legal and criminological description of the crime, which is considered one of the most dangerous due to its prevalence and latency in police practice - illegal arrest or illegal detention - is provided. The experience of the countries of North America and Western Europe regarding their prevention is considered.

Дана уголовно-правовая и криминологическая характеристика преступления, которое считается одним из самых опасных из-за своей распространенности и латентности в полицейской практике – незаконный арест или незаконное заключение под стражу. Рассмотрен опыт стран Северной Америки и Западной Европы по их предупреждению.
Теличкін, І. О. Попередження злочинів, пов’язаних з незаконним арештом: зарубіжний досвід / І. О. Теличкін // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2012. - Вип. 11. - С. 366-370.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; незаконне позбавлення волі; illegal deprivation of liberty; незаконное лишение свободы; незаконний арешт; illegal arrest; незаконный арест; США; USA; поліція; police; полиция; права людини; human rights; права человека; попередження злочинів; crime prevention; предупреждение преступлений