Особливості еволюції правового статусу прокуратури в Республіці Польща - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Марчук Микола Іванович (Науковий вісник Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. – 2018. – № 1. - С. 54-60, 2018)
Досліджено основні наукові підходи до визначення місця і ролі системи прокуратури в державному механізмі Республіки Польща. Акцентовано увагу на тому, що новий профільний закон підпорядковує прокуратуру Міністру юстиції, на якого покладаються функції Генерального прокурора, тим самим посилюючи на неї вплив виконавчої влади.

The main scientific approaches to determining the place and role of the prosecutor 's system in state mechanism of the Republic of Poland. Emphasis is placed on the fact that the new profile the law subordinates the prosecutor's office to the Minister of Justice, who is entrusted with the functions of the General prosecutor, thereby increasing the influence of the executive branch.

Исследованы основные научные подходы к определению места и роли системы прокуратуры в государственном механизме Республики Польша. Акцентировано внимание на том, что новый профильный закон подчиняет прокуратуру Министру юстиции, на которого возлагаются функции Генерального прокурора, тем самым усиливая на нее влияние исполнительной власти.
Features of the evolution of the legal status of the prosecutor in the Republic of Poland
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Польща; Польша; Poland; Республіка Польща; Республика Польша; Republic of Poland; прокуратура; prosecutor's office; правовий статус; правовой статус; legal status; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience