Гарантування державою здійснення дитиною права на належне батьківське виховання - Маковецька, В. В.; Makovetska, V. V. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 337-340., 2019)
Зазначено, що не дивлячись на існуючу систему гарантій, що забезпечують право дитини на батьківське піклування, діяльність держави у цій сфері повинна бути направлена на постійне вдосконалення системи державного забезпечення права дитини та виховання в рідній сім’ї, подолання бездоглядності та безпритульності дітей

It is noted that, despite the existing system of guarantees that ensure the right of the child to parental care, the activities of the state in this area should be aimed at constantly improving the system of state ensuring the rights of the child and education in the family, overcoming neglect and homelessness of children.

Отмечено, что, несмотря на существующую систему гарантий, обеспечивающих право ребенка на родительскую опеку, деятельность государства в этой сфере должна быть направлена на постоянное совершенствование системы государственного обеспечения права ребенка и воспитание в родной семье, преодоление безнадзорности и беспризорности детей.
Маковецька, В. В. Гарантування державою здійснення дитиною права на належне батьківське виховання / В. В. Маковецька // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна, (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків: ХНУВС, 2019. — С. 337-340.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; батьківське виховання дитини; родительское воспитание ребенка; parenting a child; державне забезпечення прав дитини; государственное обеспечение прав детей; state provision of children's rights; належне батьківське виховання; должное родительское воспитание; proper parenting; нормативне забезпечення прав дітей; нормативное обеспечение прав детей; normative support of children's rights; піклування про дитину; забота о ребенке; child care; батьківське піклування; родительская забота; parental care