Сучасні та перспективні заходи протидії пропаганді расової чи національної дискримінації - Олішевський, О. В.; Olishevskyi, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1102-0675 (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 2 (21). – С. 126-133, 2019)
Розглянуто протидію пропаганді расової чи національної дискримінації. Відповідні заходи зведено до такого: публічного засудження злочинних діянь, оприлюднення випадків учинення незлочинних дискримінаційних діянь та рішення представників влади щодо них, навчання працівників органів, установ та організацій, виховання, роз’яснення, психолого-педагогічне супроводження винних і потерпілих, підготовки віктимних груп населення до безпечної поведінки, заохочення осіб за активну громадську позицію, аналізу та критичної оцінки інформаційних продуктів і послуг, заборони та обмеження обігу конкретних інформаційних матеріалів, проведення наукових заходів, популяризації расової та національної рівності тощо. Виділено категорії осіб, на яких вони мають бути спрямовані.

The author has studied counteraction to propaganda to racial or national discrimination. Relevant measures are reduced to: public condemnation of criminal acts; promulgation of cases of non-criminal discriminatory actions and decisions of government officials on them; training of employees of agencies, institutions and organizations; education, clarification, psychological and pedagogical support of the perpetrators and victims; training of victim groups of population for safe behavior; encouraging individuals for active citizenship; analysis and critical evaluation of information products and services; the prohibition and restriction of the circulation of specific information materials; conducting scientific events; popularize racial and national equality, etc. The author has distinguished the categories of persons who are their target.

Рассмотрено противодействие пропаганде расовой или национальной дискриминации. Соответствующие меры сведено к такому: публичному осуждению преступных деяний, обнародованию случаев совершения непреступных дискриминационных действий и решений представителей власти по ним, обучение работников органов, учреждений и организаций, воспитанию, разъяснению, психолого-педагогическому сопровождению виновных и потерпевших, подготовке виктимных групп населения к безопасному поведению, поощрению лиц за активную гражданскую позицию, анализу и критической оценке информационных продуктов и услуг, запрету и ограничению оборота конкретных информационных материалов, проведению научных мероприятий, популяризации расового и национального равенства и тому подобное. Выделены категории лиц, на которых они должны быть направлены.
Current and perspective measures of combating propaganda of racial or ethnic discrimination
Современные и перспективные меры противодействия пропаганде расовой или национальной дискриминации
Олішевський, О. В. Сучасні та перспективні заходи протидії пропаганді расової чи національної дискримінації / Олександр Володимирович Олішевський // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 2 (21). – С. 126-133.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; противодействие преступности; crime combating; расова дискримінація; расовая дискриминация; race discrimination; національна дискримінація; национальная дискриминация; nationality discrimination; заходи; меры; measures