Участь працівників Державтоінспекції як спеціалістів в цивільному процесі - Кройтор, В. А.; Kroytor, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1849-5721; Глушкова, Д. Г.; Glushkovа, D. G. (Форум права. – 2010. – № 3. – С. 222–226, 2010)
Розглядаються окремі проблеми участі спеціаліста у сучасному цивільному судочинстві – суб’єкта цивільного процесу, який має спеціальні знання або технічні навички, не має юридичної зацікавленості у результаті розгляду справи, залучається до процесу шляхом постановлення ухвали за власної ініціативи суду або ініціативи осіб, які беруть участь у справі, для надання судові консультативно-довідкової або технічної допомоги. Доводиться, що працівники ДАІ можуть залучатися до процесу як спеціалісти- консультанти.

The article deals with some problems concerning the participation of a specialist in the modern civil procedure as a subject of civil procedure having special knowledge or technical skills and not legally interested in the results of the judicial trial, who is introduced into the process by the order of the court or on the initiative of parties to the case with the purpose of providing the court with advisory, reference or technical assistance. The authors show that officers of the State road police can be involved in the proceedings as consulting specialists.

Рассматриваются отдельные проблемы участия специалиста в современном гражданском процессе – субъекта гражданского процесса, имеющего специальные знания или технические навыки, не имеющего юридической заинтересованности в результате рассмотрения дела, привлекаемого в процесс путем постановления определения по собственной инициативе суда или инициативе лиц, участвующих в деле, для предоставления суду консультационно-справочной или технической помощи. Указывается, что работники ГАИ могут привлекаться в процесс как специалисты-консультанты.
Participation of Workers of the State Traffic Inspectorate as Experts in Civil Process
Участие работников Госавтоинспекции как специалистов в гражданском процессе
Кройтор , В. А. Участь працівників Державтоінспекції як спеціалістів в цивільному процесі [Електронний ресурс] / В. А. Кройтор, Д. Г. Глушкова // Форум права. – 2010. – № 3. – С. 222–226. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2010- 3/10kvavcp.pdf.
Кройтор В. А., Глушкова Д. Г. "Участь працівників Державтоінспекції як спеціалістів в цивільному процесі." Форум права 3 (2010): 222-226.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; учасники цивільного процесу; participants of civil proceedings; участники гражданского процесса; Державна автомобільна інспекція України; Государственная автомобильная инспекция Украины; State Automobile Inspection of Ukraine