Процесуальні аспекти обчислення строків дізнання при його зупиненні - Кузубова, Т. О.; Kuzubova, T. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6488-4971 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 276-277, 2020)
Запропоновано з метою вирішення піднятого питання внести зміни до ч. 4 ст. 298-5 КПК України замінивши останні слова «..,передбачених цією статтею» словом «дізнання». Зауважено, що такі неузгодженості змін до положень КПК України свідчать про їх безсистемність, відсутність належного обґрунтування таких змін, а загалом про низьку законодавчу техніку. Критичне накопичення таких неузгодженостей положень КПК України може призвести до неможливості взагалі вірно застосовувати положення КПК України. При цьому, вирішити проблемні питання керуючись положеннями ч. 6 ст. 9 КПК України відповідно до яких у таких випадках слід застосовувати загальні засади кримінального провадження, визначені ч. 1 ст. 7 КПК України, фактично буде не можливо. Предложено в целях решения поднятого вопроса внести изменения в ч. 4 ст. 298-5 УПК Украины заменив последние слова «.., предусмотренных настоящей статьей» словом «дознание». Замечено, что такие несогласованности изменений к положениям УПК Украины свидетельствуют об их бессистемности, отсутствии надлежащего обоснования таких изменений, а в целом о низкой законодательной технике. Критическое накопление таких рассогласований положений УПК Украины может привести к невозможности вообще верно использовать положения УПК Украины. При этом решить проблемные вопросы руководствуясь положениями ч. 6 ст. 9 УПК Украины в соответствии с которыми в таких случаях следует применять общие основы уголовного производства, определенные ч. 1 ст. 7 УПК Украины, фактически будет не возможно. In order to resolve the issue raised, it is proposed to amend Part 4 of Art. 298-5 of the Code of Criminal Procedure of Ukraine, replacing the last words “.. provided for by this article” with the word “inquiry”. It is noted that such inconsistencies in the amendments to the provisions of the Code of Criminal Procedure of Ukraine testify to their lack of system, lack of proper justification for such changes, and, in general, to low legislative technique. The critical accumulation of such discrepancies in the provisions of the Code of Criminal Procedure of Ukraine may lead to the impossibility of using the provisions of the Code of Criminal Procedure of Ukraine correctly in general. At the same time, solve problematic issues guided by the provisions of Part 6 of Art. 9 of the Code of Criminal Procedure of Ukraine, according to which, in such cases, the general principles of criminal proceedings, defined by Part 1 of Art. 7 Code of Criminal Procedure of Ukraine, in fact it will not be possible.
Кузубова Т. О. Процесуальні аспекти обчислення строків дізнання при його зупиненні / Т. О. Кузубова // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 276-277.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дізнання; дознание; inquiry; проведення дізнання; проведение дознания; holding an inquiry; зупинення дізнання; остановка дознания; stop the inquiry; зупинення досудового розслідування; остановка досудебного расследования; stop pre-trial investigation