Зовнішні загрози економічній безпеці України (кримінологічний вимір) - Сазонов, В. В.; Sazonov, V. V.; ORCID: https://orcid. org/0000-0001-6486-3700 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 406-407., 2019)
Автором зазначено, що економічна безпека держави, як і будь-яка інша складова національної безпеки, у сучасному глобалізованому світі має співвідноситись із загрозами, які формуються не тільки і не стільки всередині країни, скільки зовнішніми, контекстуальними та мають криміногенні властивості та відверто кримінальні форми. Відтак економічна безпека набуває синтетичних форм з безпекою кримінологічною, у зв’язку з чим постає необхідність у виділенні основних зовнішніх загроз відповідного інтегративного формату.

The author notes that the economic security of the state, like any other component of national security, in the modern globalized world must be correlated with threats that are formed not only and not so much within the country, but external, contextual and have criminogenic properties and frankly criminal forms. Consequently, economic security acquires synthetic forms with criminological security, and therefore there is a need to identify the main external threats of the appropriate integrative format.

Автором отмечено, что экономическая безопасность государства, как и любая другая составляющая национальной безопасности, в современном глобализированном мире должна соотноситься с угрозами, которые формируются не только и не столько внутри страны, сколько внешними, контекстуальными и обладают криминогенными свойствами и откровенно криминальными формами. Следовательно, экономическая безопасность приобретает синтетические формы с криминологической безопасностью, в связи с чем возникает необходимость в выделении основных внешних угроз соответствующего интегративного формата.
Сазонов, В. В. Зовнішні загрози економічній безпеці України (кримінологічний вимір) / В. В. Сазонов // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 406-407.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; економічна безпека держави; экономическая безопасность государства; economic security of the state; національна безпека України; национальная безопасность Украины; national security of Ukraine; зовнішні загрози; зовнішні загрози; foreign threats; зовнішні загрози економічній безпеці; внешние угрозы экономической безопасности; external threats to economic security; природні глобальні загрози економічній безпеці; природные глобальные угрозы экономической безопасности; natural global threats to economic security