Щодо кримінально-правових наслідків відшкодування шкоди потерпілому у кримінальному провадженні у формі приватного та приватно-публічного обвинувачення - Ященко, А. М.; Yashchenko, A. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3956-3487 (Наукові читання, присвячені пам’яті профессора Т. А. Денисової : зб. матеріалів (м. Запоріжжя, 10 берез. 2022 р.). – Запоріжжя : КПУ, 2022. – С. 425-428, 2022)
Визначено, що у кримінальних провадженнях у формі приватного та приватно-публічного обвинувачення, відшкодування шкоди потерпілому від кримінального правопорушення є гарантованим та ефективним засобом захисту його прав та законних інтересів. При цьому такий засіб захисту може призвести до настання різних за своїм сутнісним змістом кримінально-правових наслідків вчиненого кримінального правопорушення.

It was determined that in criminal proceedings in the form of private and private-public prosecution, compensation for damage to the victim of a criminal offense is a guaranteed and effective means of protecting his rights and legitimate interests. At the same time, such a means of protection can lead to the onset of criminal legal consequences of the committed criminal offense, which differ in their essential content.

Определено, что в уголовных производствах в форме частного и частно-публичного обвинения возмещение вреда потерпевшему от уголовного правонарушения является гарантированным и эффективным средством защиты его прав и законных интересов. При этом такое средство защиты может привести к наступлению различных по своему сущностному содержанию уголовно-правовых последствий совершенного уголовного преступления.
Ященко, А. М. Щодо кримінально-правових наслідків відшкодування шкоди потерпілому у кримінальному провадженні у формі приватного та приватно-публічного обвинувачення / Ященко А. М. // Наукові читання, присвячені пам’яті профессора Т. А. Денисової : зб. матеріалів (м. Запоріжжя, 10 берез. 2022 р.) / Класич. приват. ун-т. – Запоріжжя : КПУ, 2022. – С. 425-428.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; приватно-публічне обвинувачення; private-public prosecution; частно-публичное обвинение; відшкодування шкоди потерпілому; compensation for damage to the victim; возмещение вреда потерпевшему; кримінально-правові наслідки; criminal legal consequences; уголовно-правовые последствия