Використання спеціальних знань під час розслідування незаконного обігу зброї - Андрєєв, Д. В.; Andrieiev, D. V. (Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу : тези доп. міжнар. наук.-практ. конф. до 100-річчя від дня народження проф. М. В. Салтевського (м. Харків, 8 листоп. 2017 р.). – Харків, 2017. – С. 43-44, 2017)
Зазначено, що застосування спеціальних знань під час розслідування незаконного обігу зброї спрямовано на виявлення, дослідження й оцінку компетентною особою інформації, яка дозволяє встановити факти, що мають значення для кримінального провадження. Найбільш важливими процесуальними формами використання спеціальних знань є залучення спеціаліста до участі у провадженні слідчих (пошукових) дій і експерта для проведення судових експертиз.

It is noted that the application of special knowledge during the investigation of illegal arms trafficking is aimed at the identification, research and evaluation by a competent person of information that allows establishing facts relevant to criminal proceedings. The most important procedural forms of using special knowledge are the involvement of a specialist to participate in investigative (search) actions and an expert to conduct forensic examinations.

Отмечено, что применение специальных знаний при расследовании незаконного оборота оружия направлено на выявление, исследование и оценку компетентным лицом информации, позволяющей установить факты, имеющие значение для уголовного производства. Наиболее важными процессуальными формами использования специальных знаний является привлечение специалиста к участию в производстве следственных (поисковых) действий и эксперта для проведения судебных экспертиз.
Андрєєв, Д. В. Використання спеціальних знань під час розслідування незаконного обігу зброї / Денис Вікторович Андрєєв // Сучасні тенденції розвитку криміналістики та кримінального процесу : тези доп. міжнар. наук.-практ. конф. до 100-річчя від дня народження проф. М. В. Салтевського (м. Харків, 8 листоп. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2017. – С. 43-44.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; спеціальні знання; special knowledge; специальные знания; розслідування незаконного обігу зброї; investigation of illegal arms trafficking; расследование незаконного обращения оружия; використання спеціальних знань; использование специальных знаний; спеціаліст; specialist; специалист