Запобігання насильству завдяки нормам моралі та релігії в сім’ї - Кириченко, Т. С.; Kirichenko, T. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8785-0475 (Право і суспільство. - 2018. - № 1, ч. 2. - С. 55-61, 2018)
У статті автор аналізує причини виникнення насилля в сім’ї в Україні, а також на основі судової практики можливість запобігання насильству та захисту порушених норм моралі. З’ясовано, як саме співвідносяться норми моралі, релігії та права в контексті регулювання сімейних відносин, їх взаємодія, динаміка й розвиток, як саме взаємодія норм моралі та права може запобігти насильству.

The article analyzes the causes of domestic violence in Ukraine, as well as on the basis of judicial practice, the possibility of preventing violence and protecting morals that are violated. It is found out how the norms of morality, religion and law are correlated in the context of regulation of family relations, their interaction, dynamics and development. And how the interaction of moral norms and law can prevent violence.

В статье анализируются причины возникновения насилия в семье в Украине, а также на основе судебной практики возможность предупреждения насилия и защиты норм морали, которые нарушены. Выяснено, каким образом соотносятся нормы морали, религии и права в контексте регулирования семейных отношений, их взаимодействие, динамика и развитие, а также каким образом взаимодействие норм морали и права может предупредить насилие.
Кириченко Т. С. Запобігання насильству завдяки нормам моралі та релігії в сім’ї / Кириченко Т. С. // Право і суспільство. - 2018. - № 1, ч. 2. - С. 55-61.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Сімейне право. Family law. Семейное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; норми моралі; норми права; релігія; сім’я; насильство в сім`ї; нормы морали; нормы права; религия; семья; насилие в семье; norm of law; norms of morals; religion; family; violence; family violence