Теоретико-методологічні проблеми єдності та диференціації правового регулювання трудових прав працівників Національної поліції України - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 квіт. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 41-44, 2021)
Акцентовано, що єдність правового регулювання означає, що норми трудового права встановлюють основні трудові права, які гарантуються державою для всіх категорій працівників, зокрема і для тих, що проходять службу в Національній поліції України. Зазначено, що ефективне здійснення правового регулювання трудових прав працівників Національної поліції України є неможливим без диференціації.

It is emphasized that the unity of legal regulation means that labor law rules establish basic labor rights, which are guaranteed by the state for all categories of employees, including those serving in the National Police of Ukraine. It is noted that effective implementation of legal regulation of labor rights of employees of the National Police of Ukraine is impossible without differentiation.

Акцентировано, что единство правового регулирования означает, что нормы трудового права устанавливают основные трудовые права, которые гарантируются государством для всех категорий работников, в том числе и для проходящих службу в Национальной полиции Украины. Отмечено, что эффективное осуществление правового регулирования трудовых прав работников Национальной полиции Украины невозможно без дифференциации.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; працівник поліції; работник полиции; police officer; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; labor legal relations; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; єдність; единство; unity; диференціація; дифференциация; differentiation