Природоохоронні функції поліції в сучасних умовах євроінтеграції - Шуміло, О. М.; Shumilo, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0506-4631 (Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності Національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 11 квіт. 2019 р.). — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 257-260., 2019)
Беручи до уваги європейське поліцейське законодавство, автор наполягає, що внесення змін до чинного законодавства, що регламентує діяльність поліції, є необхідною складовою на шляху до євроінтеграції. Насамперед має бути прийнятий проект Закону України «Про муніципальну варту», оскільки основним її завданням стане функція контролю за використанням та охороною земель, інших природних ресурсів загальнодержавного і місцевого значення.

Taking into account the European police legislation, the author insists that the introduction of changes to the current legislation regulating the activities of the police is a necessary component on the way to European integration. First of all, the draft Law of Ukraine "On Municipal Guard" should be adopted, since its main task will be the function of control over the use and protection of land and other natural resources of national and local importance.

Учитывая европейское полицейское законодательство, автор настаивает, что внесение изменений в действующее законодательство, регламентирующее деятельность полиции, является необходимой составляющей на пути евроинтеграции. Прежде всего, должен быть принят проект Закона Украины «О муниципальном карауле», поскольку основной его задачей станет функция контроля за использованием и охраной земель, других природных ресурсов общегосударственного и местного значения.
Шуміло, О. М. Природоохоронні функції поліції в сучасних умовах євроінтеграції / Олексій Михайлович Шуміло // Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (Харків, 11 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 257-260.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; природоохоронні функції поліції; environmental protection functions of police; природоохранные функции полиции; охорона навколишнього природного середовища; охрана окружающей природной среды; зарубіжні країни; зарубежные страны; foreign countries