Поняття й ознаки процесуальних галузей права України - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Jurnalul juridic national: teorie şi practică = Национальный юридический журнал: теория и практика. - 2017. - № 3 (Iunie). - С. 18-22, 2017)
У статті здійснюється теоретичний аналіз підходів до розуміння поняття галузі права, виокремлюються й аналізуються її основні риси. На підставі проведеного дослідження юридичної літератури, присвяченої вивченню цієї проблеми, автор визначає суттєві ознаки процесуальних галузей права, дає їх характеристику, визначає дефініцію процесуальної галузі права.

In the article the author conducts a theoretical analysis of approaches to understanding the concept of the branch of law. The author determines and analyzes the main features of the branch of law. The author in the article determines the essential features of the processual branches of law, characterizes them, defines the concept of the procedural branch of law.

В статье осуществляется теоретический анализ подходов к пониманию понятия отрасли права, выделяются и анализируются ее основные черты. На основании проведенного исследования юридической литературы, посвященной изучению этой проблемы, автор определяет существенные признаки процессуальных отраслей права, дает их характеристику, определяет дефиницию процессуальной отрасли права.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; галузь права; матеріальні й процесуальні галузі права; предмет правового регулювання; метод правового регулювання; процесуальний режим; юридична діяльність; юридичний процес; процесуальна діяльність; отрасль права; материальные и процессуальные отрасли права; предмет правового регулирования; метод правового регулирования; процессуальный режим; юридическая деятельность; юридический процесс; процессуальная деятельность; branch of law; material and procedural branches of law; procedural mode; legal activity; legal process; procedural activity; subject of legal regulation; method of legal regulation; publikatsii u zarubizhnomu vydanni