Условия формирования достоверного заключения эксперта - Щербаковский, М. Г.; Shcherbakovskyi, M. H.; Щербаковський, М. Г.; Михайло Щербаковський (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики : зб. наук. пр. – Харків: Право, 2013. – Вип. 13. – С. 232–241, 2013)
На основе общих положений определения достоверности доказательств рассмотрена проблема достоверности заключения эксперта. Выделены познавательные (гносеологические), личностные (субъективные) и правовые (процессуальные) условия формирования экспертного заключения, соблюдение которых предопределяет его достоверность.

Based on the general provisions for the evidence reliability determination the article deals with the issue of the expert’s conclusion reliability and differentiates cognitive (gnoseological), personal (subjective) as well as legal (procedural) conditions for drafting an expert conclusion, meeting these conditions in the end determine its reliability.

На підставі загальних положень щодо визначення достовірності доказів розглянута проблема достовірності висновку експерта. Відокремлені пізнавальні (гносеологічні), особистісні (суб’єктивні) та правові (процесуальні) умови формування експертного висновку, дотримання яких передбачає його достовірність.
Умови формування достовірного висновку експерта
Conditions for drafting a reliable expert conclusion
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; заключение эксперта; достоверность; познавательные условия достоверности заключения эксперта; достоверность заключения эксперта; условия достоверности заключения эксперта; висновок експерта; достовірність висновку експерта; достовірність; пізнавальні умови достовірності висновку експерта; особистісні умови достовірності висновку експерта; правові умови достовірності висновку експерта; умови достовірності висновку експерта; expert conclusion; reliability; cognitive, personal and legal conditions reliability of the expert's conclusion; conditions reliability of the expert's conclusion; reliability of the expert's conclusion