Учасники судового процесу під час розгляду справ за груповими позовами - Олдак, Т. В.; Oldak, T. V. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2018. - Вип. 53. - С. 112-115, 2018)
Стаття присвячена диференціаціїї учасників судового процесу під час розгляду справ за груповими позовами, визначенню їх характерних рис, а також представленню прав та обов`язків таких осіб на стадіях цивільного судочинства вказаної категорії справ, визначенню ролі кожного у процесі встановлення істини по справі та реалізації їх процесуальних повноважень. Шляхом аналізу наявного нормативно-правового регулювання та наукової доктрини автором сформульовано пропозиції до цивільного процесуального законодавства, які нацелені на удосконалення чинного порядку розгляду цивільних справ.

The artical is devoted to the differentiation of participants in the litigation during the concideration of cases under group laws, the definition of their characteristic features, as well as the representation of the rights and reponsibilities of such persons at the stages of civil proceedings in the specified category of cases, determining the role of each in the process of establishing doctrine, the author formulates proposals to civil procedural legislation aimed at improving the current procedure for reviewing civil cases.

Статья посвящена дифференциации участников судебного процесса при рассмотрении дел по групповым искам, определению их характерных особенностей, а также представлению прав и обязанностей таких лиц на стадиях гражданского судопроизводства указанной категории дел, определению роли каждого в процессе установления истины по делу и реализации их процессуальных полномочий. За счет анализа имеющегося нормативно-правового регулирования и научной доктрины автором сформулированы предложения к гражданско-процессуальному законодательству, которые направлены на совершенствование действующего порядка рассмотрения гражданских дел.
Participants of the litigation process during the consideration of cases for group poses
Олдак, Т.В. Учасники судового процесу під час розгляду справ за груповими позовами / Т. В. Олдак // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2018. - Вип. 53. - С. 112-115.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; груповий позов; учасники судового процесу; ініціюючий позивач; багаточисельна група; гражданское судопроизводство; групповой иск; участники судебного процесса; инициирующий истец; многочисленная группа; civil proceedings; group lawsuit; trial participants; initiating plaintiffs; numerous groups