Роль митного законодавства та практики його реалізації в охороні тваринного світу України - Панов, І. О.; Panov, I. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1462-2316 (Право і безпека. - 2021. - № 2 (81). - С. 27-32, 2021)
Досліджено законодавство та практику його застосування щодо митного й іншого документального оформлення операцій із переміщення через митний кордон України зразків диких тварин, виявлено основні недоліки у процедурах попередження незаконного вивезення представників дикої фауни, запропоновано механізми унеможливлення та попередження передачі для митного оформлення незаконно добутих диких тварин з метою їх вивезення за межі країни.

The legislation and practice of its application concerning customs and other documentation of operations on movement across the customs border of Ukraine of samples of wild animals are investigated, the basic shortcomings in procedures of prevention of illegal export of representatives of wild fauna are revealed, mechanisms of prevention and prevention of transfer for customs clearance their export outside the country.

Исследованы законодательство и практика его применения в отношении таможенного и другого документального оформления операций по перемещению через таможенную границу Украины образцов диких животных, выявлены основные недостатки в процедурах предупреждения незаконного вывоза представителей дикой фауны, предложены механизмы предотвращения и предупреждения передачи для таможенного оформления незаконно добытых диких животных с целью их перемещения за пределы страны.
Role of customs legislation and practice of its implementation in the protection of fauna of Ukraine
Роль таможенного законодательства и практики его реализации в охране животного мира Украины
Панов, І. О. Роль митного законодавства та практики його реалізації в охороні тваринного світу України / Ігор Олексійович Панов // Право і безпека. - 2021. - № 2 (81). - С. 27-32. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2021.2.03.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; митне законодавство; таможенное законодательство; customs legislation; митний кордон; таможенная граница; customs border; митне оформлення; таможенное оформление; customs clearance; дикі тварини; дикие животные; wild animals; адміністративно-правова охорона; административно-правовая охрана; administrative and legal protection; захист тваринного світу; защита животного мира; protection of wildlife