Методологічні основи правового регулювання бюджетного контролю - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Право і Безпека. - 2008. - № 2, т. 7. - С. 144-149., 2008)
Правове регулювання бюджетного контролю – це одна із функцій діяльності держави в бюджетному процесі, яка потрібна для безперервного, стабільного й ефективного відтворення бюджетних фондів. Методологія бюджетного контролю, тобто сутність, мета, завдання, види, методи тощо, потребують правового забезпечення і разом становлять сучасну концепцію його організації. Правовое регулирование бюджетного контроля – это одна из функций государства в бюджетном процессе, которая необходима для непрерывного, стабильного и эффективного воспроизводства бюджетных фондов. Методология бюджетного контроля, то есть сущность, цель, задание, виды, методы и другие элементы составляют систему, которая нуждается в правовом обеспечении, и вместе формируют современную концепцию бюджетного контролю. Legal adjusting of budgetary control – this one of functions of the state in a budgetary process, which is needed for continuous, stable and effective reproduction of budgetary funds. Methodology of budgetary control, that is essence, purpose, task, kinds, methods and other elements make the system, which needs the legal providing, and together form modern conception of budgetary to the control.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бюджетний контроль; бюджетный контроль; державний контроль; государственный контроль; фінансовий контроль; финансовый контроль; бюджетний процес; бюджетный процесс