Суб’єктний склад страхових правовідносин - Літвінова, О. В.; Litvinova, O. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 2 (57). – С. 373-382, 2012)
Досліджено питання, пов’язані з правовим статусом учасників договору страхування та відносин, що виникають із нього. Вивчено категорію страхового інтересу як обов’язкову умову існування страхових відносин. Доводиться, що страховим інтересом у страхових відносинах повинна володіти особа, яка претендує на отримання страхового відшкодування. The questions, related to legal status of participants of contract of insurance and relations, arising out of it, are investigational. The category of insurance interest as obligatory condition of existence of insurance relations is studied. It is reasonable, that in insurance relations a person applying on the receipt of insurance compensation must possess the insurance interest. Исследованы вопросы, связанные с правовым статусом участников договора страхования и отношений, возникающих из него. Изучена категория страхового интереса как обязательное условие существования страховых отношений. Обосновано, что страховым интересом в страховых отношениях должно обладать лицо, претендующее на получение страхового возмещения.
The subject composition of the legal relationship
Субъектный состав страховых правоотношений
Літвінова, О. В. Суб’єктний склад страхових правовідносин / О. В. Літвінова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2012. – № 2 (57). – С. 373-382.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правовий статус; правовий статус; legal status; учасники договору страхування; участники договора страхования; participants of contract of insurance; страховий інтерес; страховой интерес; insurance interest